Трябва да загърбим егоизма, да гледаме напред и да се обединим около идеали, които да ни водят към обща цел. Това е важното за България. Това заяви от връх Шипка председателят на Народното събрание (НС) Цвета Караянчева. 

"Когато официалните тържества са отменени, няма как да се престъпват препоръките на главният държавен здравен инспектор. Не е нужно да четем помпозни речи и да си правим напук", каза Караянчева. 

"Това събитие тук е под патронажа на председателя на НС, а не под патронажа на президента. Президентът има събития в София. Всеки може все пак да дойде и да се преклони и тук", заяви тя.

БЛИЦ припомня, че вчера вицепрезидентът Илияна Йотова обвини управляващи и здравни власти, че се опитват да отдалечат президента от народа именно заради отмяната на честванията в Габрово, където държавният глава щеше да държи реч. 

Въпреки това Румен Радев ще се качи днес на връх Шипка. 

"Септември най-лесно беше правителството да хвърли оставка и да приключи с всичко. Загърбихме политическия пиар, за да може да помогнем на гражданите и да се купят ваксини. Виждаме ситуацията, в която се намира целият свят и цяла Европа", коментира тя.


Тя призова българите да се пазят още малко и да носят маски, както препоръчват здравните власти. "Юни-юли месец, след началото и на масовата ваксинация, нещата ще се подобрят", оптимистична е Караянчева.

Първо в БЛИЦ! Борисов с много силни думи на големия български празник!

"Този зелен коридор, който се отвори, беше много важен. Обикновени граждани искат да се имунизират. Всеки ден имунизираме по 15-20 000 човека. Още малко търпение. Важно е да не се прави политика от ваксините и коронавируса. Нека политиците си затворят устата по тази тема и да помагат", призова председателят на НС.

По думите й Щабът е направил много. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!