В играта на кворум празният стол не носи дивиденти на никого. Това каза пред Радио „Фокус“ председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.
 
 В 42-то Народно събрание ПГ на ГЕРБ също предприемаше подобни действия, припомни тя като уточни, че това не е начинът за решаване на проблемите.
 
„Кворумът няма да бъде провален, виждате, че Народното събрание работи. Колегите от моята парламентарна група, от групата на Обединените патриоти, "Воля" са мобилизирани, намираме съответния кворум. Мисля, че не бива да занимаваме прекалено много хората за това има или няма кворум. Ние сме тук в Народното събрание, за да работим, както работят всички български граждани“, обясни Цвета Караянчева.
 
Тя уточни, че основното задължение на депутатите е да провеждат политиките, които са поели като ангажимент към гражданите и да изготвят закони, които ще подобрят живота им. Според нея има достатъчно време, в което народните представители да се срещат и да бъдат сред хората. През трите пленарни дни трябва да бъдат в зала и за аргументират своите изказвания, водейки политически дебати в посока подобряване законодателната рамка, добави Цвета Караянчева.