Днес гледахме безпрецедентно връчване на мандат. С отвращение, можем да обобщим президентът Радев не пожела успех и предпочита сякаш да не се реализира мандата на ПП-ДБ.

Това коментира водещата на Лице в лице по бТВ Цветанка Ризова. 

Наистина е така, защото президента си позволи да изрази надежда, която е във властта на парламента, а не негова, коментира гостът на Ризова Стефан Янев.

Вероятността да има правителство във втория мандат изглежда все по-малка. Смущава ме това, че липсата на доверие между политиците е обратната страна на монетата. Самите политици искат доверие от хората, за да ги изберат, за да им решат проблемите, а всъщност между политиците такова няма. Доверието между партиите и гражданите го няма, коментира той.

Мисля, че вероятността правителство да се случи с втория мандат е много малка, да не кажа  - почти невъзможна, но може да очакваме всичко.

Важният въпрос е политиците да дефинират дневния ред на България, дневния ред на обществото, защото за следващите 10 години трябва да решим какви искаме да бъдем. Другото са инструменти. Включително правенето на правителство е инструмент, но е свързано с тази визия какви искаме да бъдем и да се видим, коментира Стефан Янев.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук