"За разлика от БСП, ГЕРБ е партия, която веднага решава възникналите проблеми", заяви Цветан Цветанов. Така зам.-председателят на ГЕРБ коментира скандала с Живко Мартинов, написа Стандарт.

"Действително това уронва престижа на партията, на политическата система. Затова проведохме разговори с г-н Живко Мартинов и неговото решение е да напусне парламента. Той вече не е народен представител. Но разликата между ГЕРБ и БСП е, че социалистите не предприемат подобни политически решения. В момента има народен представител – Манол Генов, който по време на кампанията е разговарял със затворник, излежаващ присъда, за да могат да организират купуване на ромски гласове и за да може да стане народен представител, а БСП да получат по-висока избирателна активност. Смятате ли, че това е достатъчно добро като поведение, за да дават БСП оценка на Живко Мартинов, който вече не е народен представител?", попита Цветанов във Варна.

"Трябва да променим манталитета си на поведение, защото тази агресивност, която наблюдаваме, допълнително води до изнервеност, коментира той по повод инцидентите в предишните два дни. Всички ние, като част от българското общество, трябва да допринасяме за намаляване на това напрежение. Защото аз не мога да проумея, наблюдавайки дебата между българските работодатели и синдикалните организации, видяхте, че имаше толкова обидни квалификации – и от едната, и от другата страна. И правителството в момента се явява като един арбитър – то трябва да бъде част от този тристранен съвет, но да решаваме проблемите на хората, а не да се противопоставяме един на друг.

Съответните работодателски организации, които осигуряват работните места, правят съответните инвестиции, а синдикатите са тези, които трябва да защитават правата на работещите. Трябва да променим манталитета си на поведение, защото тази агресивност, която наблюдаваме, и в училищата, и на пътя, в болниците, тези, може би, новини, които ежедневно отразяват такива случаи, допълнително водят до изнервеност. Убеден съм, че всеки от нас трябва да посочва добрите примери", заяви Цветанов.