Г-жо Нинова, моля ви недейте да противопоставяте хората и вашите членове с представители на местната власт, които са законно избрани от жителите на съответните общини. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов на брифинг в Народното събрание във връзка с твърденията на Корнелия Нинова, че ГЕРБ са провалили срещата й със Сдружението на кметове на малки общини на среща във Видин.

„За да бъда съвсем коректен и да избегна поредните фалшиви новини, които някои създават, аз само ще прочета какви са темите и въпросите, които е задала г-жа Нинова. Много държа тяхната телевизия да отрази тази пресконференция“, каза Цветанов, цитиран от Фокус.

Във връзка с твърдението на Нинова, че е отказана зала на БСП за среща със сдружението на кметове на малки общини във Видин, Цветанов заяви: „В Община Видин няма официално постъпило искане от сдружението на кметовете на кметства за ползване на залата, искане за ползване на залата до Общинския съвет – Видин е постъпило на 20 февруари от областния председател на БСП – Видин Димитър Велков. На това искане е отказано веднага на 20 февруари 2019 г., защото залата е заета за планирано обучение на общински служители за работа с лични данни. Въпросното обучение е планирано още на 18 февруари 2019 г. и в същия ден е запазена залата на Общинския съвет във Видин. Срещата на Корнелия Нинова се провежда в зала на общинската симфониета – Видин. Разрешението за ползването на залата е издадено от директора на симфониетата, който е служител на общината. Залата е платена с фактура на общинския съвет на БСП на стойност 100 лв“, обясни Цветанов. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!