Благодарим на БСП, че за първи път в парламентарната история внесоха вот на недоверие за намерения. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в разискванията по вота на недоверие към кабинета „Борисов 3“ на тема „Здравеопазване“. 

Нинова към ГЕРБ: За 10 години заменихте думите „достъпност“ и „безплатност“ в здравеопазването с „връзки“ и с „пари“ 

„Обсъждането продължава, още нямаме решение на Министерския съвет за моделите на здравеопазване“, обяви той, цитиран от Фокус.

„Вотът на недоверие е единственият системен подход на БСП за политически послания. Те никога обаче не са давали алтернатива или решения на въпросите, които вълнуват гражданите, а ГЕРБ и коалиционното правителство решават проблеми“, заяви Цветан Цветанов. 

В ранни зори Цветанов благодари на хората, без които не можем! 

„Единственото, което беше смислено в дебата, беше изказването на проф. Михайлов от БСП, че преди него нямало нищо смислено казано, а именно мотивите за вота на недоверие“, коментира той. 

„Темата здравеопазване не е на нито една политическа сила, а такава, по която всички ние трябва да участваме активно“, посочи Цветан Цветанов. „Благодаря, че сте на работа и участвате в дебата. Тук е мястото, където можем да решаваме проблемите, а не там, където можете да говорите, каквото си искате и никой да не ви търси отговорност“, каза още председателят на ПГ на ГЕРБ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!