Ще участвам на тези нови избори, било те редовни или извънредни. С моя политическа формация от 31 е запазено в Софийски градски съд уникалното име - „Републиканци за България“, защото единствения път към страната ни е на Запад. Това заяви Цветан Цветанов в телевизионно интервю.

Той призна, че най-близки по идеи са от другата дясна формация. „Разбира се Демократична България имат подобни разбирания като нас. На 27 ще имаме учредително събрание“.

По думите му политическия проект ще се финансира от дарения.

„Ще се финансираме от дарения, които ще получим от съответните членове и симпатизанти. Към момента имаме 30-32 000 лв.“, посочи той.

Цветанов не скри още, че има хора в ГЕРБ, с които поддържа контакти.

„В ГЕРБ има много способни хора, които не са съгласни с настоящата ситуация, Аз съм в непрекъснат контакт с тези хора“, посочи той. По думите му очаква резултат, близък до 500 000 гласа. „Аз залагам да имаме обществена подкрепа от всички, които не са гласували в последните години“, посочи Цветанов.

Той посочи, че има 9 подарени часовника от Борисов след спечелени избори. „Почти не ги виждам, защото те ме връщат към едни спомени. Искам да се концентрирам в нови предизвикателства. Последно говорих с премиера, когато беше рождения ми ден. След това му звънях за рождения ден, но той не ми вдигна. „Искам да му кажа да бъде разумен, нека да не вкарва страната в хаос“, завърши Цветанов.