През лятната ваканция си починете, заредете се с повече позитивна енергия. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в декларация от името на групата, информира "Фокус".
„Признанието, което получи премиерът Борисов през последните години, дава възможност да бъде чут силният глас на България във всички европейски институции и извън Европа.

Самият факт, че премиерът Борисов е канен на мероприятия и форуми, на които се решават важните проблеми за това, което трябва да направи ЕС, означава много. Нека да си сложим ръка на сърцето и да кажем истината – премиерът Борисов е безспорният лидер на Балканите.

Лидер, който може да разговаря с всички европейски лидери и това ще продължи да се случва и занапред“, заяви Цветанов.

„Искам да призова колегите от БСП – знаем колко ви е тежко, знаем колко ви боли, знаем, че дори днес, когато трябваше тези декларации да бъдат прочетени от съответната парламентарна група, съвсем нормално и закономерно трябваше да бъде направено от съответните лидери.

Дори вашият лидер днес не е на работа, защото няма смелостта и енергията, за да го прави, както го прави всеки ден“, допълни той. „След като приключи лятната ваканция, молбата ми към вас, е починете си, заредете се с повече позитивна енергия. Защото позитивната енергия дава повече продуктивност, възможност да намалим това напрежение в обществото, което наблюдаваме през последните години“, подчерта той. 

Цветанов благодари по темата за Македония на Джема Грозданова и Кристиан Вигенин за това, че са предложили декларация, която да обедини всички основни парламентарни групи. „Благодаря на „Обединени патриоти“ за това, че сформирахме това мнозинство, на ДПС, защото в определени моменти проявяват повече национално отговорно поведение, отколкото БСП, които винаги претендират, че ще бъдат национално отговорни.

Благодаря и на ВОЛЯ и да им пожелая успех, защото знаем, че те са новата политическа формация, която е влязла в българския парламент. Нека в рамките на тези 4 години да направим силния отбор на България, да се представим успешно във връзка с предстоящото председателство“, каза още Цветан Цветанов.