Разбирам кризисната ви ситуация за вътрешните ви противоречия за това, че народни представители решават да правят бизнес, а вие не можете да обясните защо критикувате правителството, че средата за бизнес в България е замърсена. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в декларация в отговор на призива на БСП управляващите да дефинират отношението си към Китай, предаде „Фокус“.

„Питам БСП това кризисен пиар ли е, за да избегнете поредното си обяснение за Таско Ерменков и Крим. Искам да чуя позицията ви за анексирането на Крим, за икономическите санкции срещу Русия, за позицията на президента Радев на Варшавската конференция“, обяви той.

„Няма как да обясните напускането на Спас Панчев и другия народен представител от „Земеделски съюз“, обърна се Цветанов към опозицията.

„Приложихте всички варианти, за да можете да го върнете при вас. С подобни силови действия няма как да се получи демократичността, която казвате, че имате“, каза още той.

Винаги имам диалог с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, подобни внушения за противоречия са несъстоятелни, заяви още Цветанов.

„Това не е БСП, там вие си имате вашия проблем. Наблюдаваме говорителите Божанков, Зарков, но искаме да чуем и Мерджанов“, заяви той.

„Недейте да се грижите за микроклимата в ГЕРБ, той е на изключително добро ниво и висота. Вие може само да се стараете да постигнете поне 50% от тази среда на диалог и уважение“, обърна се Цветанов към БСП.

„Колеги от БСП, мислете за вашата партия. Г-жо Нинова, желая ви успех за тази битка, която водите във вашата политическа партия. В партия ГЕРБ има председател, това е Бойко Борисов", обяви той.

Припомняме, че вчера лидерът на БСП Корнелия Нинова написа в профила си във фейсбук, че пропастта Борисов - Цветанов вече е валидна. Можете да видите цялата публикация на соцлидерката ТУК.