Събрали сме подписите за оставката на зам.-председателя на парламента Валери Жаблянов. Надявам се утре оставката да бъде приета. Това заяви на брифинг в парламента  председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.
ПГ на ГЕРБ, заедно с „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Жаблянов. Подобно поведение на заместник-председател на парламента  няма как да бъде одобрено от парламентарното мнозинство",подчерта той. 

„Нашата ПГ е достатъчна, за да внесем подписите само ние, но решихме да потърсим и „Обединени патриоти”, за да сме по-убедителни”, добави Цветанов.

Във връзка със скандала, който избухна около шефа на Здравната каса проф. Камен Плочев, той заяви, че не е от компетентността на парламентарната група да даде отговор дали сваля политическото доверие от проф. Камен Плочев. От думите му стана ясно, че до здравния министър не е изпращано във връзка с исканата актуализация на бюджета на НЗОК. „Що се касае до писмото до парламента, тук вече говорим за актуализация на бюджета. Не е от компетентността на Народното събрание да внасяме актуализация на бюджета на държавата. Има административен проблем, но това не е от компетентността на парламентарната група да отговорим дали сваляме политическото доверие или не. Има Надзорен съвет. Ние ще се съобразим с това, което беше направено като предложение от народни представители от нашата парламентарна група - следващия вторник проф. Плочев да бъде изслушан“, заяви Цветанов. Той добави, че парламентарната група на ГЕРБ не е в състояние да поиска оставката на проф. Камен Плочев.

По повод днешната заявка на журналистката и депутат от БСП Елена Йончева да го съди за клевета, Цветанов посочи, че който се чувства засегнат, може да си търси правата в съда. Той обаче не смятал да завежда дело срещу колежката си.
„Не смятам да се занимавам и да хабя енергията си в подобни дела. Натоварен съм с много отговорности, смятам да си свърша работата”, отсече Цветан Цветанов. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!