Убеден съм, че в днешната декларация Румен Радев ще изгради своята позиция, като в качеството си на законно избран президент той трябва да каже много ясно Брюксел или Москва ще бъдат наши столици. Това каза пред журналисти на влизане в сградата на парламента зам.-председателят на ПП ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов, предаде „Фокус“. 
Цветанов уточни, че очаква от декларацията на Румен Радев запазване на единствения възможен път – европейският, ясни послания и позиция за това на къде ще върви страната ни с новия президент. „Трябва да получи подкрепа днес с полагането на клетва. Най-важното е да го подкрепим във всичките негови усилия, за да може страната и да се движи в правилния път, а това е икономическият ръст и просперитет.

Със служебния кабинет той се натоварва с една изключително голяма отговорност. Надявам се, че по-малко ще слуша БСП. Росен Плевнелиев не слушаше политическите партии, имаше собствена позиция и точно това беше най-силното му качество. Той ще получи нашата подкрепа, когато тези неща съответстват с обществения и националния интерес“, каза още Цветан Цветанов.

ОЧАКВАЙТЕ СЛЕД МИНУТИ НА ЖИВО В БЛИЦ: КЛЕТВАТА НА НОВИЯ ПРЕЗИДЕНТ РУМЕН РАДЕВ В ПАРЛАМЕНТА!