"Понеже във вчерашния ден имаше различни мнения, които бяха споделени от представители на ОП в лицето на ВМРО и се получи пропукване в позицията ни, след разговори, които проведохме с Борисов, се стигна до решение, с което казваме, че няма да оттеглим законопроекта, но отчитаме нарушената комуникация и това, което ще направи председателят на бюджетната комисия е да отмени днес коментирането, за да приложим практика от ЕС." Това заяви Цветан Цветанов на извънреден брифинг на ГЕРБ за бездимните цигари.

"В ЕС акциза е 70% за електронната и 100% за нормалната цигара. По-разумно е да се обсъди вариант за 50% стартово на акциза", заяви още той.
 


"Ще намалим печалбата на някои частни компании, но ще защитим националния интерес. В момента има нашумяла тема за децата с увреждания и търсим алтернатива за тях. Искам да благодаря на Сидеров, че вчера проведохме един сериозен разговор и ще продължим да коментираме темата.", завърши Цветанов.

"Днес имахме консултация, тъй като тази тема с акциза на електронните цигари, имаше различни виждания. Част от групата и колегите са против потребителите да бъдат натоварвани". Така от своя страна се изказа Волен Сидеров.
 "Не става въпрос за мляко и хляб, а за нещо, което уврежда органзма. Повишаването на акциза ще стане по стъпки и част от парите ще отидат за нуждаещите се. От този акциз ще влязат 35 милиона годишно в Държавната хазна и съм убеден в положителната страна на този въпрос", категоричен е лидерът на "Атака".

Никол ИВАНОВА, БЛИЦ