Амбицията е едно, желанието - друго, а възможностите - трето. Така председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира в Пловдив възможността да се появи нова политическа сила, зад която стои президентът Румен Радев.

"Всеки има някаква амбиция, дали обаче тя е покрита със съответния капацитет и съдържание. Дали можеш да бъдеш човекът, който да предложи алтернатива. Не смятам, че е алтернатива да разделяш нацията и да създаваш омраза", допълни вторият човек в ГЕРБ. Според него държавният глава показвал, че не е обединител на нацията, а се стреми единствено към лични политически цели.

"Радев показа, че не е този, който ние смятахме, че може да бъде. Той не е последователен в това, което говореше в предизборната си кампания и последващите си действия. Единствено последователен е в защитата на интересите на една компания, на една фирма", поясни Цветанов, визирайки позицията на президента за покупката на изтребителите "Грипен".

Шефът на депутатите от ГЕРБ добави, че в Чехия и Унгария закупуването на тези самолети е свързано със скандали, докато в държавите-членки, които имат Ф-16, такива не е имало.

Цветанов събра структурата на партията в Пловдив-област, за да стегне редиците преди европейските и местните избори. "Важно в тази кампания да развием повече еврооптимизъм. Много са тези, които обичат да изразяват негативни мнения срещу ЕС. Затова инициираме граждански диалог "Европа в нашия дом", допълни той. И обясни, че ГЕРБ ще покаже какво е постигнато във всички сектори с помощта на Европейския съюз.

Зам.-председателят на партията смята, че оценката за работата на кметовете ще бъде дадена още на евровота. Той призова градоначалниците да започват да се подготвят за местните избори през есента. "Мога да кажа, че всички наши кметове се представят изключително успешно. Сред тях е Георги Мараджиев, който управлява община Стамболийски и е областен координатор на ГЕРБ", посочи Цветанов.