"Не мисля, че беше пресилено изгонването на Нинова и Кутев от заседанието. Истината е, че всичко си вървеше бавно и спокойно и изведнъж Корнелия Нинова взе думата и оскърби и министър-председателя и парламентарната група." Така коментира Цветан Цветанов в ефира на Нова Телевизия вчерашния скандал в Парламента.

"Че Борисов ни унижава не са реплики, които трябва да хвърчат в пленарна зала. Това говорене е недопустимо.", категоричен е той.

"Направихме представителен съвет, на който БСП не присъства. После от трибунките пак захвърчаха реплики за отмяна на наказанието на Нинова и Кутев. Можеше да се опрости наказанието, ако не се бяха заинатили. Разбира се, че можеше да се направи отстъпка. Ние искаме да се работи в добра среда.", обясни Цветанов.

"Ситуацията в пленарна зала умишлено беше режисирана така. Вчера, когато имаше искане за изслушване на министър председателя изчетохме всико, което беше известно и правни доказателства няма. Когато нямате правни доказателства за дадено нещо, се започва с личните нападки. това се случи вчера.", категоричен е той.

"Виждате го Антон Кутев как се държи. Агресивен е. Вие представяте ли си цял ден да прекарате с такъв дразнител? Той генерира напрежение.", констатира бившият министър на вътрешните работи.