Цветан Цветанов гостува на „Шоуто на Слави” и говори за мажоритарния вот. Преди няколко дни председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията заяви, че първият законопроект, който ще внесат е за мажоритарен вот. 
Трифонов обясни, че е поканил и Нинова да говорят за мажоритарни избори и вметна, че вече било станало ясно, че са се виждали в ЦУМ. 

„За последно гостувах тук преди 10 години. Почваме малко да ревнуваме, защото с други политически лидери се виждате на разни места, а с ГЕРБ не”, пошегува се Цветанов. 

Той коментира внесения от ГЕРБ законопроект за мажоритарна изборна система.

„Трябва да се съобразим с желанието на 2,5 млн. души. Не знам и не разбирам защо някой се страхува от мажоритарната система. Когато районираме страната ни в 240 едномандатни райони, всеки един политик ще даде най-доброто от себе си и ще има пряка връзка с хората”, обясни той.

„Ние сме създали най-много личности в политиката и не ни е страх от мажоритарната система. Между нашия законопроект и внесения от вас има малки разлики. Ние не предлагаме българите в чужбина да имат район. Там ще има активна регистрация. Бъдещето е в електронното гласуване, но виждате какво става с хакерските атаки. Ние трябва да гарантираме честния вот на всеки един български гражданин. Темата за задължителното гласуване също подлежи на дебат. То вече е въведено. Това може да се случи и за референдумите, стига да не се нарушава Конституцията. В момента няма натрупани законопроекти в правната комисия. Мисля, че нашият законопроект ще се гледа още другата или по-другата седмица”, разкри Цветанов.