Евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите Цветелина Пенкова влезе в класацията на EUmatrix- 40 под 40, което измерва влиянието, което младите членовете на Европейския парламент, които са под 40 години, са упражнили върху политиката на ЕС от началото на настоящия мандат (юли 2019 г. – февруари 2024 г.).

Изследването има за цел да помогне професионалните общности и гражданите да разберат кой стои зад създаването на европейските политики и да станат видими водещите евродепутати, които правят законодателството на стотици милиона граждани на Стария континент.

Цветелина Пенкова получава признанието заради амбициозните си законодателни инициативи в областта на енергетиката. Тя активно работи да бъде приет законодателният акт за нулеви нетни емисии, Пенкова направи огромни усилия да бъде призната ядрената енергетика за зелена.

Евродепутатът инициира първото европейско законодателство за развитието на старт-ъпите в Европа, включително и в България. Цветелина Пенкова провежда редовни срещи с представители на европейската и българската енергийна общност, за да се базира на техните потребности и проблеми в законодателната си дейност.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП: https://www.socialistsanddemocrats.eu/

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук