Цяла структура напусна адвокатката на мафията, кандидат за депутат и лидер на партията на подсъдимия за данъчни престъпления Гриша Ганчев – Татяна Дончева. Това е второто цяло звено на „Движение 21“, отказвало да се съобразява с авторитарните й методи на дейност в рамките на по-малко от месец.
След като през февруари се отцепи структурата в Благоевград, сега това направи и тази в Сливен. Цялото общинско ръководството напуска формацията, като с него си тръгват още 47 членове, съобщи Красимир Кръстев, досегашният председател на „Движение 21“ в града на сините камъни, пише "Монитор". 

Кръстев бе последван от своята заместничка Янка Султанова и членовете на ръководството Васко Енчев, Николай Манчев и Веселин Терзиев.

Разпадът в "Движение 21" идва, след като се оказа, че нито един от членовете на партията не е в листата за кандидат-депутати на коалиция "АБВ - Движение 21" в Сливен. Листата се води от Иван Славов, който като лидер на АБВ в областта, не успя да вкара нито един съветник във всичките четири общини на област Сливен. Това е поредният удар срещу адвокатката на бизнесмена от Микре Гриша Ганчев, който е авер на банкера беглец Цветан Василев.

В края на януари зам.-председателят на личната партия на Гриша Ганчев "Движение 21" Симеон Славчев хвърли оставка. Причината – авторитарният стил на управление на Дончева. Славчев, който също като Дончева е бивш член на БСП, публикува решението си в профила си във Фейсбук, като постингът бе последван от лавина от одобрителни коментари и пожелания от негови бивши съратници.
„Мотивите ми да се оттегля от ръководството са продиктувани на първо място от принципните ни различния с председателя на партията за това как, с какви политики, стъпки и действия да се развива "Движение 21", както и от факта, че важните политически решения се вземат еднолично от председателя на партията и се спускат на членовете на Националния изпълнителен съвет и Националния съвет, като легитимните органи на партията служат само за легализация на взетите предварително някъде решения“, написа тогава Славчев.

В средата на февруари пък партията напусна и Албина Анева, която е член на Изпълнителното бюро. Заедно с нея вкупом си тръгнаха и цялата благоевградска организация. Причината - несъгласие с начина на вземане на решения. Според напусналите Дончева не се съобразявала с колективните органи и мнението на членовете на партията. Албина Анева е общински съветник в Благоевград и една от най-известните и авторитетни адвокатки в региона. Всъщност структурите на партията в областта се разбуниха от новината и заявиха, че до дни ще стане ясно дали и те ще последват примера на благоевградските си колеги.

Самата Дончева пък използва предизборната кампания, за да се пробва да бави делото срещу ментора си Гриша Ганчев, чийто адвокат е тя. Пореден такъв опит тя направи в понеделник, като се опита да отложи заседание по процеса с мотива, че била заета с кампанията си. Съдът обаче я поряза. Оказа се, че същите номера е прилагала и по време на кандидатпрезидентската кампания миналата година, на която също се яви като мераклия за държавен глава. Тогава заради нейни „ангажименти“ били отложени 10 заседания.