Управляващи и опозиция - в спор за новия здравен министър. От БСП заявиха, че няма да подкрепят номинацията на Кирил Ананиев. „Вероятно ще гласуваме против, защото сме опозиция”, коментира Георги Йорданов от парламентарната група на БСП, цитиран от Нова телевизия.

„В момента върви обсъждането на бюджета на страната и в частност – на бюджета на НЗОК. Не сме съгласни с основни неща”, подчерта Йорданов. 

Гласуването на номинацията на Кирил Ананиев в Народното събрание е в дневния ред на днешното парламентарно заседание

„Идва човек, който е запознат със системата и знае за какво става дума. Проблемът е друг - проблемът е, че той за първи път минава от другата страна и сега трябва да потърси средства за лечението на страдащите пациенти. Да му пожелаем успех", каза още Йорданов.

"Надявам се Кирил Ананиев, който отдавна познава системата на здравеопазването, да намери баланса между медицинската целесъобразност и финансовата логика. Вярвам, че той ще е министърът, който ще стабилизира системата, както финансово, така и нормативно, защото е факт, че голяма част от нормативната уредба в момента е обект на една или друга атака в съда", коментира Даниела Дариткова от ГЕРБ. 

Тази седмица стана ясно, че Кирил Ананиев е номинацията на правителството за нов здравен министър. Той ще замести подалия оставка проф. Николай Петров. Ананиев е дългогодишен заместник-министър на финансите, а в момента е председател на Надзорния съвет на НЗОК.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!