Писателят и журналист Александър Урумов написа критичен пост във Фейсбук към президента Румен Радев. В него той припомня на Радев, че именно той е агитирал за Кирил Петков и Промяната. Ето какво пише той:

На 27 октомври 2021 година президентът Радев предизборно агитира за Кирил Петков с думите колко различно би изглеждала България с повече министри като него.

На 15 юли 2022 година - след 7 месеца управление на Кирил Петков ето какви са според президента Радев резултатите от управлението на препоръчания от него министър:

- липсата на дългосрочни договори за доставка на природен газ за страната ни;

- забавянето на емисиите за теглене на дълг, както е предвидено в бюджета и при перспективата за растящи лихви;

- невъзможността /!/ да се поддържа транспортната мрежа на страната;

- липсата на подготвени законопроекти, които да бъдат внесени в парламента, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост;

“буксуване“ на правосъдната реформа и модернизацията на въоръжените сили.

Само че, господин президент, този човек Вие го докарахте!

Господин президент, ще възразите ли да добавим инфлацията от близо 30% от началото на годината, срива в покупателната способност и масовото обедняване; непосилните цени на бензин и газ?

Господин президент, Вие как ще поемете отговорност за действията си в подкрепа на очевидния провал на Петков и компания, на които предоставихте постове в служебното си правителство и за които предизборно агитирахте и подведохте избирателите?

Господин президент, не се ли срамувате да се криете зад цялата тази кохорта, които лично Вие изведохте в политическа орбита под чужда диктовка и които отново под чужда диктовка всячески се мъчите да оставите във властта, с която те доказано не знаят какво да правят?!

Господин президент, Вие имате пряка отговорност за блатото, в което със своите препоръки и застъпничество вкарахте България.

Поради тях Вие имате пряк негативен принос за незапомнената от десетилетия тежка политическа и финансово-икономическа турбуленция, която ни връхлита.

Господин президент, как ще поемете своята лична политическа отговорност?