Новината на вчерашния ден е, че е приет механизъм за търсене на отговорност на главния прокурор и по-голямата му отчетност. Това е новината, от която зависи бъдещето на България. Това е важното.

Това заяви в ефира на Нова тв бившият правосъден министър и депутат от ПП-ДБ Надежда Йорданова.

„Извън това коалицията е стабилна. Вчера в НС работихме много здраво и постигнахме много голямо мнозинство и това ме радва. Опитът да се измести общественият фокус от тази голяма новина, означава, че колкото повече напредваме, толкова повече съпротивлението от всички страни се увеличава“, каза тя.

„Само преди няколко дни главният прокурор излезе пред медиите и каза, че в парламента има политическа измет и той ще я измете. Има яростен отпор, когато се стигне до засягане на властта на главния прокурор“, анализира тя.

„От ДБ мислим, че правителството трябва да е по-експертно и отдалечено от партийните структури. Все пак ще подкрепим правителството на акад. Денков и нямаме колебания“, каза тя.

„Мога да говоря за „Да, България“, защото участвам в органите й. Взели сме решение, че няма да участваме с министри в кабинета, защото сме последователни.

Смятаме, че ако кабинетът е отдалечен от представителите на политическите партии и техните управленски органи, е добре“, каза Йорданова.

„От седмици наред казваме, че нямаме доверие на ГЕРБ, защото имаме исторически основания за това, така и от ГЕРБ не ни вярват на нас и това е нормално. В момента обаче градим механизъм, чрез който да работим заедно, дори без да си имаме доверие, за да взимаме важните решения“, каза Йорданова.

„Възложили сме на проф. Денков да предложи структура и състав на кабинета. Като е готов, ще ни го представи“, заяви тя.

„Бавенето на мандата е обезпокоително, няма аргументи за това. Надявам се, час по-скоро да бъде връчен“, призна депутатката.

Тя призна, че не е слушала записа, пуснат от Радостин Василев.

„Прави се опит в последните 24 часа за интриги и сплетни, които да изместват фокуса от реалните проблеми“, смята тя.

Йорданова каза, че не се занимава със спекулации и не знае дали зад Радостин Василев стои някой.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук