Важно е да се види каква ще е реакцията на премиера на РСМ Християн Мицкоски. За такава обидна квалификация в една европейска държава се взима глава на министър веднага, моментално и на място - хвърчат оставки. 

Toва заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов пред журналисти в Партийния дом по повод думите на член на кабинета на Християн Мицкоски, който нарече българите мизерници и отрече да имаме обща история, призната от югозападната ни съседка в Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество от 2017 г.

Той изтъкна, че ескалацията в реториката на Скопие стигна дотам, че да говори по-непристоен начин - министър на европейска държава няма право да използва обиди не само спрямо съсед, но и за друга европейска държава. 

Това е поредната провокация на Република Северна Македония, целяща да разруши добросъседските отношения и постигнатото до момента, посочи Митов.

Според Даниел Митов може да се направят изводи за следващи стъпки тогава, когато се види реакцията на правителството в Северна Македония.

Пеевски: РСМ да се извини на България и българите!

Можем да правим изводи за следващи стъпки, когато видим реакцията на правителството в Скопие. Тогава може да правим коментари, които ще са основани на стореното или нестореното от тяхна страна. Това отговори Митов, попитан дали не трябва да отзовем посланика си от Скопие и трябва ли да се обърнем към Европейския съюз по въпроса.