Горан Благоев избра да стане част от Инициативния комитет на бившия втори в ГЕРБ Цветан Цветанов и да стане републиканец. Само преди дни Благоев беше свален не без основание от ефирa на държавната телевизия БНТ, в която е недопустимо да се демонстрират политически привързаности, пише Tribune.bg.

Кои са останалите членове на инициативния комитет, застанали с имената и професиите си зад Цветан Цветанов? Освен двама бивши кметове, един областен управител, един бивш депутат от ГЕРБ и дъщерята на фолк фурията Петра като професионален физкултурник Цветанов е заложил на множество бивши спортисти.

Сред тях изпъква младеж, в чиято визитка на мястото на професионален опит е посочено единствено, че е бил фитнес инструктор в периода 2017 – 2018 г.

Освен Любомир Методиев членове на Инициативния комитет на Цветанов са още Боян Йорданов-волейболист, Делян Георгиев – ММА състезател, Светла Златева – състезател по лека атлетика през периода 1970-1980 година, Благой Благоев – бивш състезател по вдигне на тежести, Филип Виденов – баскетболист.

Активни участници в новия политически проект на бившия втори в ГЕРБ са също така магистър музикален продуцент Чавдар Петков и докторант в катедра „Хореография“ Цветанка Гаврилова. Има и инженери като Георги Стефанов, както и няколко зъболекари.

Журналисти се питат каква точно е ролята в „Републиканци за България“ на къдравата брюнетка, която го придружава навсякъде и не го изпуска от очи.

Казва се Любомира Николова и до скоро се изявява като главен редактор на сайта “Топновини”. В момента се подписва като част от пресцентъра на проекта на Цветанов.