Викове от място и подсвирквания съпроводиха последния работен ден на парламента. Депутатите не успя да запазят спокойствие и се поддадоха на емоциите. Повод за това пък бе декларацията на лидера на БСП Корнелия Нинова, която подразни народните представители от ГЕРБ.
По-късно председателят на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че е имало уговорка никой да не чете декларации. Малко преди 10 ч. председателят на 43-тото Народно събрания Цецка Цачева обяви, че това е последното пленарно заседание. Тя изрече указ номер 59 на държавния глава Румен Радев, който днес бе обнародван и в Държавен вестник. С указа се разпуска Народното събрание и се обявяват предсрочни парламентани избори на 26 март.

Докато Цачева изчиташе текста, в зала част от депутатите започнаха да говорят. При това тя реагира и остро ги разкритикува с думите: "Колеги, колко ви е важен разговорът, който водите!". Цачева съобщи, че вчера в деловодството на парламента е постъпил доклад на Сметната палата, който няма да може да се гледа в Комисията по бюджет и финанси, но ще бъде наличен в библиотеката на Народното събрание. Цачева обяви, че по традиция всяка от парламентарните групи може да изчете декларация.