На лидерски разговор с Бойко Борисов утре решават кой ще е премиерът, във вторник го предлагат на президента Плевнелиев Зеленогорски твърдо не иска да е министър-председател. За такъв десницата имала хора и с подготовка, и с кураж 18 месеца хоризонт - до редовните избори.
На третия ден от преговорите за съставяне на правителство екипите на ГЕРБ, РБ и Патриотичния фронт са постигнали в неделя напредък, споделиха участници от всички партии, съобщава "24 часа".
 
Кабинет с мандата на РБ ще има, за да работи по 10 приоритетни области. С такова впечатление се разделили пратениците на централите. Преговорните екипи са водени от лидерите на депутатите на ГЕРБ Цветан Цветанов, на РБ Найден Зеленогорски и на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов и Валери Симеонов.
 
Сред точките са нов Изборен кодекс, подготовка на председателството на ЕС, подход към мигрантския проблем, антикорупционният закон “Кунева”, който миналата седмица не успя да мине на второ четене в парламентарната правна комисия.
 
Утре преговорите продължават с Бойко Борисов, който отказа да е премиер на кабинет на РБ, но даде да се разбере, че в парламента ГЕРБ ще го подкрепя. На срещата ще бъде определен министър-председател, папката с чието име зам.-председателят на СДС Румен Христов ще върне във вторник на президента Росен Плевнелиев.
 
Очаква се утре зам.-шефът на сините и председател на парламентарната земеделска комисия Румен Христов да върне на президента Росен Плевнелиев папка с окончателното решение на реформаторите - име на премиера или отказ от мандата.