Министър-председателят Кирил Петков ще инспектира изграждането на междусистемната газова връзка Гърция-България днес, 18 март, в района на Стара Загора, съобщиха от правителствената Пресслужба. 

Става страшно! Активисти на ГЕРБ от цялата страна прииждат към София



Това става на фона на протеста, който от ГЕРБ организираха заради среднощния арест на лидера им Бойко Борисов.

Кирил Петков с извънредно ВИДЕО обръщение за ареста на Борисов

Както БЛИЦ писа рано тази сутрин премиерът излезе с видеообръщение по повод акцията на МВР. По думите му той също е бил разпитван, а ролята му е да дава пълна свобода на всички органи да действат съгласно законовите им правомощия. 


Проектът IGB е от ключово значение за повишаване на сигурността на доставките и за осигуряване на диверсификация на източниците на природен газ за България и региона на Югоизточна Европа. Интерконекторът е част от стратегията за по-голяма интеграция на пазарите на газ, която включва проекти за взаимосвързаност България - Гърция, България - Румъния, Румъния - Унгария. Навременното въвеждане на газопровода в експлоатация ще позволи достъп до разнообразни източници на природен газ и LNG, ще стимулира конкуренцията на пазара и ще доведе до осезаеми позитиви за крайните потребители.