Парламентът се събра да работи след 20-дневната зимна ваканция. Депутатите станаха на крака, както винагиот нас зависи вотът да не е очерняне на опонентите, а спортменско състезание, призова опозицията и управляващите председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

"Както винаги от нас зависи вотът да не е очерняне на опонентите, а спортменско състезание", призова опозицията и управляващите председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.
„През 2019 г. предстоят избори – от нас зависи да превърнем вота в оспорвано спортсменско състезание. Уважаеми народни представители, честита новата 2019 г. Нека в началото на годината си пожелаем тя да бъде ползотворна и успешна. Нека се стремим през тази година всички наши усилия и действия да бъдат градивни, конструктивни и дейността ни общополезна, водена от съзнанието за високата ни отговорност пред българските граждани.
 
През тази година в страната ни ще се поведат избори за представители на Европейския парламент и за местната власт. Всичко това предполага политическо говорене и партийно противопоставяне, но от нас, хората в тази зала, зависи да превърнем вота не в повод за очернянане на опонента, и за принизяване на постигнатото, а в оспорвано спортсменско състезание“, каза Караянчева.
 
По думите ѝ трябва да има ясни политически послания.
 
Караянчева припомни думите на Петко Каравелов, че „взаимните обвинения нямат място тук“.

В седмичната програма на парламента за новата година влезе и проекторешението за покупката на F-16.
Традиционно политическите сили започнаха своите изявления.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!