Очевидно не е работа на служебния кабинет да избира изтребител. Не е въпросът каква платформа ще си изберем, а какво искаме да си купим с тези 1.5 млрд. лева – платформа или сигурност. Ако е второто, това е политически въпрос, който не трябва да се взима от служебното правителство. Това заяви Валентин Радев от ГЕРБ.
„Защо бързат? Защо направиха толкова кадрови смени? Смениха възлови шефове в МО - началника на отбраната, този, който ще прави обществените поръчки”, коментира той пред bTV.

„През 2012 г. в Министерството на отбраната заедно с екипа на сегашния президент Румен Радев избрахме изтребителите Ф-16. Сега избират "Грипен" - не зная защо го правят, какво са дискутирали на закритото заседание на Министерски съвет”, посочи той.
Според него всичко това се прави, за да бъде променена платформата. „Не знаем защо го правят и чакаме отговори в парламента”, каза още Валентин Радев.

Радев коментира и случващото се в съседна Македония. „Ние сме зад Македония, но това, което се случва там, ни притеснява. Не е искана подкрепа от нас. На етническа основа винаги е опасно. Трябва да си направим изводите, за да не се случи и у нас нещо подобно”, заяви той.