Внасяме мерки, които ще бъдат реализирани във възможно най-кратки срокове. На първо място ще се предприемем със съдействието на общината да премахне част от незаконните постройки, които са върху бетонирана площадка над канала. Там никой няма право да строи. Това каза вицепремиерът Валери Симеонов по време на изказване след срещата с жители на Пловдив по повод проблемите с ромското население в квартал „Тодор Каблешков“, пише Novini.bg.

„Ще се обърнем отново към общината да предприеме приемната на полицията на територията на този квартал да се предостави отново на органите на реда, за да се осигури постоянно полицейско присъствие“, добави Симеонов. „На трето място са мероприятията, свързани с опазването на обществения ред. Реакция незабавна на съответните служби за сигурност по отношение на възпрепятстването на движение по време на масови мероприятия. Такива празненства на открито са абсолютно забранени, не се издава разрешително за тях. Те ще бъдат санкционирани. На сигнали за силен шум ще се реагира своевременно, за да не нарушават обществения ред“, закани се Симеонов.

Той уточни, че това са предварителни мерки и тепърва трябва да се съгласуват с общината. На въпрос дали ще има гневни реакции от страна на ромите, Валери Симеонов каза: „Въобще не ме интересуват реакциите. В България има закон и той трябва да се спазва от всички“, категоричен беше вицепремиерът.