В този вид не бих подкрепил Концепцията на Красимир Каракачанов за циганите, тя трябва да бъде доизкусурена. Това каза лидерът на НФСБ и депутат от ПГ на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов във връзка с думите на Красимир Каракачанов, с които той постави ултиматум на управляващите, че ако не бъде подкрепена Концепцията за циганите, ще подаде оставка. 

„Нашата коалиция е изградена на суверенен принцип. Всяка партия има право на мнение, има си собствена програма, така че по този въпрос ще се обърнете от някой от ВМРО“, каза още Симеонов, цитиран от "Фокус".

На въпрос как приема заплахите на Каракачанов, Симеонов заяви, че заплахите не може да коментира, а по стратегията вече си е изразил мнението.

„По принцип основните предложения съвпадат изцяло с предложенията на нашата програма, така че ще подкрепим една такава стратегия. Сериозно подобрена и коригирана“, допълни още Симеонов.

"Не приемам много сериозно ултиматума на Красимир Каракачанов", каза той.

Симеонов заяви, че засега не се очертава свикването на Коалиционен съвет по темата. „Не мисля, че това е повод за коалиционен съвет“, коментира той.