Не само сме готови, длъжни сме да поемем мандат за съставяне на правителство. Това каза председателят на ПГ на Патриотичния фронт и лидер на НФСБ Валери Симеонов пред журналисти в Народното събрание, предаде „Фокус“.
„Затова сме в парламента, за да поемем своята отговорност пред нашите избиратели. Те не са ни пратили тук да играем в някаква политическа рулетка, а да изпълним нашия дълг такъв, какъвто са ни го възложили. Дългът е, след като има риск държавата да бъде хвърлена в безвремие и в криза, да се направи и невъзможното, но да не се допуска това“, заяви Валери Симеонов.

Той уточни, че в решението на Патриотите има само дълг и нямат никакви притеснения от нови избори. „Знаете, че „Обединените патриоти“ са политическа коалиция във възход. Имаме пълното основание да сме сигурни, че ще имаме още по-висок резултат на избори, но не смятаме, че това ще бъде добре за България, въпреки че ще бъде добре за нас“, заяви Симеонов.

Той заяви, че би било добре и ГЕРБ, и БСП да разсъждават по този начин. Валери Симеонов посочи, че си от Патриотичния фронт си говорят с всички без ДПС и ДОСТ. „Не говорим за мандат, защото нямаме връчен мандат", добави Симеонов. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!