Отварянето на Европа към мюсюлманските държави и авантюристите, които тръгнаха от там, бе като отварянето на "Кутията на Пандора". Това каза за "Фокус" председателят на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов по повод нападението в Мюнхен.
„Трудно е да се коментира събитие, за което са повече незвестностите, от колкото фактите, но определено според мен става въпрос за терористичен акт спрямо държавата, която до сега беше най-малко засегната от мащабната мигрантска вълна, която беше предизвикана точно от Меркел”, коментира Симеонов.

По думите му това, на което сме свидетели в Мюнхен, не е необичайно, а по-скоро една закономерна последователна линия на терористични актове. „Много трудно може да се противодейства на такъв индивидуален тероризъм, неорганизиран, хаотичен и залагащ на психически нестабилни хора. Бих казал, че е почти невъзможно, тъй като най-големият проблем на поръчителите е да намерят психически лабилен човек, какъвто например беше и атентаторът в Ница. Следващото е да се преведе една сериозна сума и от там нататък събитията стават непредвидими и неподлежащи на контрол”, отбеляза Симеонов. Той подчерта, че на този етап не вижда сериозни рискове за България.

„Страната ни никога не е била на прицела на ислямистите. Не казвам „Ислямска държава”, защото лично аз се съмнявам в приноса на „Ислямска държава”. Нея по-скоро шаблонно я определяме като основния поръчител или извършител, но всъщност въобще не е така. Много често става въпрос за психически лабилни хора, мотивирани на място, граждани на съответната страната второ, трето поколение”, посочи Симеонов. По отношение на нападателите в Мюнхен той отбеляза, че не би се учудил това да са хора от бежанската вълна.

„Защото там нямаме такава традиционна изолация на другите етноси, каквато беше наложена във Франция, до някъде и в Белгия. Германия по-скоро е известна със своето толерантно отношение, но сами виждаме до къде води тази либерална псевдохуманна политика на ЕС, която допуска недопустимо смесване на култури, на традиции, на религии. Отварянето на Европа към мюсюлманските държави и авантюристите, които тръгнаха от там, беше като отварянето на „Кутията на Пандора”, коментира още Симеонов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!