Лидерът на НФСБ Валери Симеонов излезе с първи коментар, след като Върховният административен съд отмени решението на ЦИК за промяна в състава на коалицията „Обединени партиоти - НФСБ, Атака и ВМРО".

Пред „Флагман“ Симеонов коментира лаконично: "Никакво значение няма. Важно е какво решение се задава по другия въпрос.“

А той бил свързан с решението за участие в районните избирателни комисии (РИК) и в секционните избирателни комисии (СИК).
Симеонов каза, че продължават преговорите за явяване на изборите. Все още не е ясно в какъв формат ще се яви НФСБ. Засега се преговаря основно с ВМРО.

Обрат с изхвърлянето на "Атака" от "Обединени патриоти"

По-рано днес областният управител на Бургас Вълчо Чолаков заяви: "Има жалба от политическа партия "Атака" против решение на ЦИК, с което партията излиза като член от "Обединени патриоти"... Има решение на ВАС, което се очаква да излезе днес. Коментирали сме случая с юристи и очакваме съдебното решение."

Юристът и депутат от НФСБ Христиан Митев коментира ситуацията пред "Флагман", като потвърди думите на Валери Симеонов.

Той обясни, че важно е друго решение на ЦИК за определяне на съставите на РИК и СИК, което "Атака" също оспорва. ВАС щял да го гледа този следобед.

В него ЦИК на база на партийната принадлежност на членовете  на парламентарни групи определяла кои партии са парламентарно представени. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!