В следващите два дни ще имаме преговори за изборите с НФСБ. Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов. 

"На среща на ВМРО през уикенда се отчете масово желание за самостоятелно явяване на изборите", разкри Веселинов. 

"Това правителство беше конструктивно, а нашите министри реално работеха", коментира още той. 

"Партия "Атака" беше изключена от управляващата коалиция заради поредица от атаки на Волен Сидеров", каза зам.-председателят на ВМРО. 

"Не успяваме да обединим патриотичните партии, но може да обединим такива личности от гражданската квота", разкри Веселинов. 

"Отворени сме за разговор с всички формации, с които имаме обща идеология", отговори депутатът на въпрос дали от ВМРО биха се коалирали с ПП КОД на Петър Москов. 

"За мен най-добрият вариант за изборите е самостоятелното участие на ВМРО. С ГЕРБ имахме съвместни успехи, но и битки. ГЕРБ стоят в по-либералната ниша, за разлика от нас - в консервативно-патриотичната", коментира Искрен Веселинов. 

"Политиката за циганите трябва да се промени, а не да внушаваме на обществото, че трябва да е толерантно, а на ромите да им се дават предимства. НПО-та усвояват пари, а ромите стоят в мизерия, необразовани и неинтегрирани", проговори депутатът за Стратегията за интегриране на ромите на Красимир Каракачанов.