"Няма как да подам оставка, не виждам основания. Бих желал някой да ми каже защо ми искат оставката. Реплики да съм си правил майтапчийски снимки в далечната 1979 година просто няма. Ще съдя вестник "Сега" и настоявам да се изкара и да се пусне аудиозаписът". Това заяви в ефира на Нова телевизия вицепремиерът Валери Симеонов.
"Добре е преди да се раздават присъди и оценки да се изслуша всичко, което съм казал. Бяхме на стаж голяма група студенти. Всеки може да използва някаква снимка, това почва да преминава границата. Ние сме жертви на лов на фашисти. Приложена е тази отвратителна кампания, която няма нищо общо. Всеки, който би желал, може да провери моето поведение до момента, то е публично известно", разгневи се още съпредседателят на "Обединени патриоти".

"Поведението на Павел Тенев е една нелепа шега, която не трябва да бъде в миналото на човек, който взима такъв висок държавен пост. Явно е, че се създава едно обществено мнение, което прехвърля негативността си върху правителството. 

Иво Антонов познавам от повече от 15 години и възстанови много паметници, изключително предан човек и добър професионалист, който си вършеше работата. Как пък някой не си зададе въпроса дали тази снимка не е монтаж. Може ли по снимка да бъде оклеветяван човек. В момента той е в реанимация. 

В едно друго шоу един палячо се облича с нацистки униформи и се върти като пумпал по сцената", изригна Симеонов.