„Тези процеси, които протичат в България – използването на изпълнителната власт от най-големите фирми, от картелите, за да ударят и ликвидират дребните търговци и бизнесмени, го има и в Европа. Свръхрегулацията и лобизма са проблеми, които сякаш никой не хваща. А това трябва да се промени”, заяви водачът на „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа )” – Валери Симеонов в предаването „Още от деня” на БНТ тази вечер.

По думите му в Брюксел има над 4000 лобистки офиса. Срещу 751 евродепутати. „Разбирате ли каква е пропорцията и какъв е огромният риск за Европа?”, реагира Валери Симеонов. На въпрос на водещата какво би направил в тази ситуация той отговори: „ Ще се изправя срещу лобитата така, както се изправих срещу хазартния бизнес у нас”. Валери Симеонов припомни, че е внесъл промени в Закона за хазарта, този закон е бил съгласуван в Европейската комисия, върнат е нотифициран и сега предстои да се гледа в българското Народно събрание. „Постигнах съгласие от ГЕРБ и БСП – от Цветан Цветанов и Корнелия Нинова, че ще подкрепят този закон. Сега ще ги видя като влезе в зала”, каза още лидерът на НФСБ.

Валери Симеонов беше категоричен, че борбата за интересите на българския бизнес, икономика и държава трябва да се води на всички терени – и в Европейския парламент, и у нас. „Аз и моите колеги от НФСБ сме хора на действието – каквото правим тук, ще го правим и в Брюксел”, подчерта той и припомни как единствено депутатите на НФСБ са се противопоставили на драконовския закон за ликвидирането на дребните търговци на горива и бензиностанции, диктуван от големите вериги.

„Нека хората да видят кой какво е свършил и тогава да отидат да гласуват. А не да гледат кой какво обещава”, заяви Валери Симеонов.
Коалицията „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)” се явява на изборите за български представители в Европейския парламент с № 1 в бюлетината.