"Дали ще стана депутат или не, гражданите ще решат. Това, което многократно съм казвала във вашето студио, е, че решенията на местно ниво, дали в отделните професионални общности, се рамкират на национално ниво". Това заяви Ваня Григорова в ефира на БНТ.

Както БЛИЦ писа вчера тя заяви, че се включва в битката за парламентарния вот.

На въпрос дали дали не ѝ се е сторил тесен Общинския съвет на София, Григорова заяви:

"Общинските съветници могат да вършат много неща, но до голяма степен са и чиновници. Има стъпки, през които човек трябва да мине. Това, че голяма част от дейността е чиновническа, го казвам, откакто започнаха да работят комисиите. Никога не съм се опитвала да гланцирам работата си", псоочи тя.

Извънредно! Нов играч влиза в битката за парламентарния вот! СНИМКА

Ваня Григорова призна и с кого ще се яви на предстоящите парламентарни избори. По думите ѝ това ще е коалиция, в която влизат 3 формации - "Изправи се, България" на Мая Манолова, "Българската левица" и Обединената социалдемокрация. 

"Името на коалицията, с която ще се явим на изборите е "Солидарна България", тъй като аз съм председател на движението "Солидарна България" от 2010 г. Идеята дойде веднага след като се разбра, че ще има предсрочни избори. Беше забравена една от съставките на успешна София. Тази съставка беше съгласието на по-опитните и дългогодишни политици да отстъпят крачка назад. Единствено обединението може да доведе до успех", коментира Григорова.

Тя обяви, че ще води листата на коалицията в някои райони. 

"Утре е последният ден за регистрации, ако има обединение, е до утре. На 1 май никакво обединение не може да се направи. Може да се съберат някакви хора, да изпият едно кафе и евентуално да си кажат, че би могло да се случи нещо", каза още тя.

Новият играч в битката за НС отива при знаково лице, Радев ще нанесе удар, когато...

"За мен не е редно да се персонифицира политиката, по-скоро трябва да имаме водещи политики, които, ако се подкрепят, са добре дошли. Ако не се подкрепят, няма как да правят заедно. Аз не смятам да говоря срещу лицата в досегашните формации. Тяхната политика е вредна, има политически хаус и то е защото политиката не се води върху ясни принципи. Всеки гледа каква сделка и далавера да направи. Законно източване на средствата", смята още Григорова. 

"Ще има нови лица, немалко лица. Въпрос е на координация, за да излъчим най-добрите хора в отделните райони. Кампанията може да се случи лице в лице и не са необходими толкова средства", посочи тя. 

По отношение на финансирането, Григорова посочи, че се надява повече на лични дарения.

"Надявам се и повече хора да се включат с лични дарения. Трябва да осъзнаем, че ако гражданите останат на страна от политиката, тогава някой друг финансира", коментира тя.