"Връщам се в България, веднага щом ЦИК обяви окончателните резултати от изборите и се разбере, че влизам в парламента. Ако не вляза, продължавам борбата си оттук", обяви бизнесменът Васил Божков в интервю за Мартин Карбовски.

Във връзка с колекцията си от антики той каза следното:

"Дали е законна или не е законна, грабежът си е грабеж и нещастието ще ги сполети рано или късно. Повечето предмети съм купувал от чужбина и по българския закон те не подлежат на регулация. Всички са регистрирани".

Още в края на м.г. обаче прокуратурата се произнесе категорично за колекцията на Божков.

"Намерените и иззети предмети, имащи белезите на движими културни ценности, са 6 778 броя. "Регистрираните от обвиняемия Божков като предмети с културно наследство са 212. Прокуратурата счита, че останалите 6 566 броя предмети, намерени на ул. "Московска", се явяват незаконно придобити и държани от обвиняемия Божков", тогава говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Според Божков "на Слави идеите му са като нашите, но ми отказа, защото разпродаде партията си. На парчета. Виждат се корпоративни интереси".

"Протеста си го направих аз ", призна беглецът в Дубай, което пролича и от законни СРС-та на негови разговори, в които той се сговаря с депутата от БСП Паунов как да се управлява тълпата на улицата.