Програмата предвижда г-н Рашков да бъде председател на КПКОНПИ. Още не сме коментирали персонален състав. Това каза вицепремиерът и министър на финансите в оставка Асен Василев пред журналисти.

Тази вечер "Продължаваме Промяната", "БСП за България", Демократична България" и отцепилите се от "Има такъв народ" депутати се събраха в Министерството на финансите, за да довършат програмата на кабинета, който евентуално ПП ще излъчи.

"Когато каузата "България" е водещата, показахме диалогичност. Коалиционните ни партньори са от всеки спектър. ЮВ следващите 6 месеца имаме толкова много милиарди, които трябва да влязат в икономиката. Имаме 40 закона и искам да благодаря за конструктивността. Не сме дискутирали персонални назначения въобще", заяви още премиерът в оставка Кирил Петков. 

"Говорихме за приоритетите. Всеки един от нас сложи България пред всичко друго. Това, което говорихме, е за основните приоритети. Ако всеки в НС има това отговорно поведение, ще имаме правителство", допълни той. 

Вицепремиерът и министър на икономиката в оставка Корнелия Нинова заяви, че в следващите 6 месеца е важно правителството да гарантира сигурността на семействата и българските граждани.  

"Удовлетворени сме, защото имаме пакет за инфлация, цени, бедност и неравенство. Ще продължи подкрепата към бизнеса до края на годината. Въвеждаме 100 хиляди лева таван за регистрация по ДДС, включително амбициозна програма за насърчаване ползване на български продукти", каза тя. 

"Със социалния пакет получихме добри резултати - безплатни учебници и лекарства за децата. Адресираме всичко към проблема с демографската криза. По отношение на социално-икономическия пакет сме удовлетворени. Имаме надежда, че ще получим подкрепа за стабилност и сигурност. Важното е, че сме амбицирани да предложим сериозна програма, с която да помогнем на народа в следващите месеци", обясни Нинова.  

"Програмата е амбициозна, но реалистична и отговаря на желанията на българските граждани. Хората ще усетят всичко по джоба си. Важно е, че в областта на енергетиката има мерки, които ще бъдат подкрепени и зимата ще е гарантирана", допълни я Атанас Атанасов. 

Василев обясни, че разговори за състав на кабинета ще има, когато има осигурено мнозинство за тази програма. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ