Правителство може да има и то да изкара пълен мандат, ако се включат двете малки партии в парламента – "Има такъв народ" (ИТН) и "Величие".

Това прогнозира учредителят на истинското, коалиционното СДС, през 90-те години, Александър Каракачанов.

Александър Каракачанов, Снимка: Илия Вълков, БНР

"Ако се включат двете малки партии, може да си прекарат 4 години без проблем, защото ДПС е устойчив партньор. Той ще си вземе своята част от "баницата", а малките, ако бъдат удовлетворени, правителството може да бъде стабилно", обясни Каракачанов, който е депутат от Великото Народно събрание (НС) и 38-ото.

Според него по-страшното е друго и то е причина да изпаднем в ситуация на раздробен парламент:

Фалстарт! Парламентът не избра шеф, драмата е пълна! СНИМКИ

"Ние сега губим милиарди, а в парламента те се занимават как ще си разпределят нещата. В боричкането в НС ще загубим парите. Проблем е, че в България не се водят принципни политики, защото има разпад на идеологии, лявото вече умря".

Той коментира, че е трудно да се прави сравнение с парламента сега и онзи, в които той беше народен представител.

"Според мен дали ще има правителство, което е желателно за държавата и българския народ, ще зависи от последните две най-малки партии

Делян Пеевски: Всички партии да се смирят!

Най печеливша от цялата история е ДПС и с удоволствие ще влезе в правителство. И дори да се тръгне на избори ДПС ще спечели още повече гласове, защото нейният електорат е дисциплиниран и ще получи висок резултат, и може да се стигне до смешното положение да стане първа политическа сила", предупреждава учредителят на Зелената партия пред БНТ.

"Борисов има политическото качество да се поставя добре преди избори. Той ще убеди до голяма степен електората, че е направил всичко да има правителство, но другите от ПП-ДБ и Възраждане са провалили нещата.

Борисов с бомба: Ако Алексей Петров беше жив, щяхме да отидем с ПП в манастира и...

А тези две са в тежко положение, те не могат да подкрепят правителство и ще губят масово електорат и с неучастие също ще губят.  

БСП се намира в момент, в който се бори за оживяване в парламента. За нея това не е важно - влизане в правителство, а ще се бори за запазване на статуквото на партия", заяви Каракачанов.

Той коментира, че ще е неприятно за бъдещия премиер в сянка – Бойко Борисов, ако се получи правителство, ще трябва да удовлетворява дребни интереси и играта минава на лично равнище.

"От "Величие" искат лична среща с Борисов и това не е случайно. Наистина лидерите трябва да преговарят, а не дамски екип, защото тях ги интересуват конкретни договорки, както каза Борисов "търговия", но не на едро, а на дребно и на лична основа", обясни Александър Каракачанов.