Делегация на Вътрешната комисия на Великото национално събрание на Република Турция, водена от нейния председател г-н Джелалеттин Гювенч, е на тридневно посещение в България по покана на председателя на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в 48-ото НС Хамид Хамид.  

Делегацията ще бъде посрещната от г-н Хамид в 12:00 ч. днес, 12 януари 2023 г., на ГКПП „Капитан Андреево“.

Двете парламентарни комисии ще имат общо заседание, което ще се проведе от 16:00 ч. в зала „Изток“, пл. „Народно събрание“ № 2. Осигурен е симултанен превод.

Делегацията на Вътрешната комисия на Великото национално събрание на Република Турция ще има среща с ръководстводството на ДПС, която ще се състои от 18:00 в централата на Движението.

На 13 януари 2023 г. делегацията на Вътрешната комисия на Великото национално събрание на Република Турция ще бъде официално посрещната и приветствана в пленарната залата на парламента. От 10:30 ч. в зала „Изток“ тя ще има среща с председателя на 48-ото НС Вежди Рашидов.

От 15:00 ч. гостите от Турция ще имат среща с Иван Демерджиев, вицепремиер по обществения ред и сигурност и министър на вътрешните работи на Р България, която ще се състои в Гранитна зала на Министерски съвет.

На 14 януари 2023 г. турската парламентарна делегация ще посети Пловдив и Кърджали, ще има среща с кмета на Кърджали д-р инж. Хасан Азис и с районния мюфтия Басри Еминефенди.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук