С изключение на ДПС парламентарните групи се обединихме поправката за отпадането на ограниченията на земеделската земя да не се приема веднага, обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от "Фокус".

Вчера ви обещах, че ще поискам разговори с представителите на другите парламентарни партии, с лидерите по темата свободна продажба на българска земеделска земя и готвените промени в законопроекта на правителството. Направих го. Поставих въпроса да надмогнем партийните си различия и да потърсим обединение по тема, която смятам, че е от национален интерес, продължи Нинова.

Българските евродепутати ще поискат в ЕК и останалите институции в Брюксел  разговори, на които да се представят аргументите и да се поискат възможните законови ограничения за продажба на българска земеделска земя. „Обединихме се около това да направим извънредно заседание на Земеделската комисия, с участието на министъра на земеделието, с експерти, като темата също е възможните законови ограничения върху свободната продажба на земеделска земя."