На предстоящите евроизбори имаме реалния шанс да сразим ГЕРБ. БСП трябва да победи в името на хората. Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на „БСП за България" Велизар Енчев.

Той призова за обединение, за  да се върне властта на народа. „Предстои да ги сразим и на местните избори, само след 6 месеца, да си върнем местната власт, която в момента е феодализирана. Където ГЕРБ управлява, феодализъмът е официална норма и политика. Много е важно на тези евроизбори да не забравяме нашите интереси“, категоричен бе пред присъстващите Велизар Енчев.
 
Кандидатът за евродепутат подчерта, че ще предложи създаването на Фонд за демографски застрашените страни в ЕС, от който България трябва да е най-големият получател.
 
„Ще настояваме и за достойна пенсия и минимална работна заплата в България, за да имат хората нормален живот.На първо място ще поставим бедността и неравенството, в което живеете вие, жителите на Северозападна България“, настоя още  Енчев. Той напомни пред жителите на Враца, че  вторият кабинет на Борисов е стопирал предложението на БСП за индексация на пенсиите, а вместо това са гласували повишение на нужния стаж за пенсия.
 
„Бивши членове на БСП се проявиха и преди евроизборите, с помощта на ЦИК, откраднаха част от името на нашата партия, целейки с тази легализирана измама да откраднат проценти от БСП. Това обслужва единствено ГЕРБ“, коментира Велизар Енчев. Той призова на 26 май да махнем мутрите, които ни управляват, гласувайки с номер 18 в интегралната бюлетина.
 
С врачани се срещнаха още народният представител Николай Иванов, областният председател на БСП-Враца Иво Лилов, както и общинският Цветелина Дамяновска.