Зам.-председателят на парламентарната група на БСП в 44 Народно събрание - Весела Лечева апелира лидерите на настоящите протести да си зададат въпроса - „Искат ли да продължат порочния модел на управление на държавата с хора като Васил Божков?“.

„Хора като Васил Божков са олицетворение на порочния модел на управление на страната“, подчерта Весела Лечева. Тя насочи вниманието си и към останалите хора на протестите, които настояват за цялостна промяна на политическия модел в България.

Всички политически лидери и организации, които са част от протеста, да кажат дали приемат подкрепата на хора, които имат не само 18 обвинения, но и са олицетворение на порочния модел на управление на държавата, призова Лечева пред Канал 3, коментирайки участието на
забегналия в Дубай хазартен бос Васил Божков в протестите срещу властта. Тя попита протестиращите, които имат амбицията да управляват, дали биха подкрепили човек като Божков.



Едно от обвиненията срещу укриващия се от родното правосъдие бизнесмен е, че седи зад атентата срещу съпруга на Лечева - Манол Велев. Преди дни червената депутатка призна, че се страхува от хазартния бос.

"Не знам какви са били отношенията между моя съпруг Манол Велев и Васил Божков, но мисля, че даден конфликт и спор не трябва да се решава с оръжие и куршуми. Най-тежкото и жестоко престъпление е отнемането на човешки живот. Това трябва да тежи на съвестта на всеки, който иска да завоюва влияние, територии и власт.


Страхувам се от бизнесмена Васил Божков. Най-вече се страхувам за бъдещето на нашите деца. Обвинявам се за това, че някой друг може да посегне на живот на мой близък за позициите, които аз заемах.

Никога не съм очаквала, че заради дадена позиция мога да предизвикам отнемането на човешки живот и то на човек, който е много близък до мен. Казвам го не заради личната драма, а за да предпазя младите хора от този тип правораздаване и модел на управление на бизнес", коментира тогава Лечева.

„Настроенията на протестите са много разнопосочни и виждаме, че има риск БСП да регистрира един много лош резултат, защото голяма част от хората искат смяна на цялата политическа система, промяна на Конституцията и т. н.“, коментира още Лечева.

Един от „червените“ лидери призова Корнелия Нинова да свика Национален консултативен съвет на БСП преди 15 септември, защото за партията е важно да възвърне облика си, в който няма място за авторитарно лидерство.