Охладиха се страстите след вчерашния конгрес. Това беше един своеобразен вот на доверие към политиката, която води новото ръководство на БСП в лицето на Корнелия Нинова. Това каза депутатът Весела Лечева в ефира на „Здравей, България”.

"На вчерашния конгрес се чу гласът на организациите, на низовите структури на БСП, на общинските и областните организации. Чу се призивът им Нинова да оттегли оставката си, че резултатите и линията на партията е крачки напред, макар и трудно извървян, че за тези 3,5 години не спечелихме последните избори, но и не изгубихме и позиции и за тези 3,5 години можем да отчетем победа на президентските избори, удвоени мандати на парламентарната група, още един мандат в групата на Европейските социалисти. Това са крачки все напред”, обясни Лечева.

„Низовите организации, симпатизантите и членовете на БСП се отнасят с респект към проявения морален, отговорен, достоен и честен подход, включително с подаването на оставката, но те одобряват нейната линия на поведение и политиката, която води и заявиха, че в крайна сметка не е нужно да подава оставка, имаме и по-важни цели, предстоят и местни избори. В крайна сметка тя получи едно огромно доверие от членовете и симпатизантите”, добави Лечева.