Никога отношенията ни с Турция не са били толкова приятелски. Помня първата среща, когато се посрещнаха господин Борисов и господин Ердоган - много официално, много строго и излязоха от една среща "братко" да си казват. Това са знаци за това, за неща които се случват като химия, като дипломация, като отношения между двама човека, заяви председателят на комисията по култура в НС Вежди Рашидов.
„Борисов е много интересен човек, възхищавам му се понякога, като го гледам отстрани. Това израстване на политика, който премина в държавник, е много добро за държавата. Ролята му на балансьора изиграва важна роля”, коментира той пред БНТ.

„Светът не е само ЕС.  Когато си на границата с други големи държави, е редно да има човек, който да изиграе положителната роля. Спокойствието на границите гарантират спокойствието не само на България, но и на Европа. Нещото, което Борисов успя да изтъргува още от първата си среща, е спокойствието на българската граница. От година и нещо у нас на границата е спокойно. Това, че 5-10 нарушители са минали браздата, е капка в морето”, посочи Рашидов.
 
Бившият културен министър отрече да е бил преводач на срещата между българския премиер и турския президент. „ Имаше едно момиче от турска страна, което превеждаше.

В Турция имам публика и не съм незабелязан човек. Получавал съм най-високия орден, турски, за заслуги към културата, имам много изложби там, чел съм лекции”, каза още Рашидов.