"За БСП проблемът с етническото напрежение е сериозен и той не е от вчера. Периодично избухват такива конфликти, като този в Габрово, най-често преди избори, защото се трупа напрежение, а след което някоя малка националистическа партия успява да се промуши над заветните проценти". Това каза секретарят на ПГ на "БСП за България" Кристиан Вигенин пред Bulgaria ON AIR.

Той коментира, че от седмица се правят системни опити вниманието да се отклони от проблема с апартаментите на властта. "След като не успяха по други начини, етническото напрежение в град като Габрово върши чудесна работа", коментира още народният представител.

Вигенин каза още, че предпоставките това да се случи са изцяло в управлението на ГЕРБ в местната власт. По темата ще се върне ли БСП в парламента Кристиан Вигенин заяви, че на един разкалян от управляващите терен, никой не може да бъде в бяло.

"Отказваме да бъдем съпричастни към дъното, което българският парламент достигна благодарение на тях. Ние сме сред хората, готвим се за предстоящите избори, както и за предсрочни парламентарни избори, представяме нашите управленски виждания и хората, които ще ги реализират", обясни народният представител.

Той бе категоричен, че БСП не иска да губи времето на нацията и това на депутатите си в един обречен парламент. 

Във връзка с опитите политици от БСП да бъдат вкарани в скандала "Апартаментгейт" народният представител коментира, че много млади хора, създавайки семейства, си купуват жилища с ипотечен кредит, и добави, че не може да разбере каква е вината на Крум Зарков.

"Стандартът на ГЕРБ не е просто да си подадеш оставката, когато има подозрения към теб. Стандартът на ГЕРБ е, когато си във властта, да си осигуриш евтини жилища, поръчки на роднините. Да овържеш в паяжина близки, познати, братовчеди, майка ти да вземе апартамента на братовчедка ти и ти да й плащаш наем за него", категоричен бе Кристиан Вигенин.

Той заяви, че обвинението срещу Елена Йончева е политическа акция и то ще падне рано или късно. "Убеден съм, че ще има още "разкрития", защото кризисният ПР на управляващите се състои в това да овъртолят всички в тази схема", заключи Кристиан Вигенин.