Унгарският премиер Виктор Орбан благодари лично на евродепутата Николай Бареков за декларираната подкрепа по време на гласуването в Европейския парламент на 12 септември за откриване на наказателна процедура срещу Унгария.
 
В писмото унгарският премиер уверява Бареков, че независимо от срамните атаки на про-имиграционните сили, няма да се поддадат на изнудване. „Ние ще продължим да изпълняваме европейските си задължения и да защитаваме границите на Европа и Унгария в името на нашите граждани”, категорично заявява Орбан.
 
Ето и пълното съдържание на писмото, което Виктор Орбан изпраща до Николай Бареков:
 
„Бих искал да изкажа своята благодарност за подкрепата Ви по време на гласуването на доклада относно ситуацията в Унгария, проведен в Европейския парламент на 12 септември.
 
Вярвам, че докладът е присъда срещу Унгария и унгарския народ. Не само се основава на политически спекулации и фактически грешки, но прилага и двойни стандарти и като такъв подкопава доверието и почтеността на Европейския парламент и на европейските институции като цяло.
 
Оценявам подкрепата, която показахте по отношение на националния суверенитет и солидарност, по време на гласуването. Мога да ви уверя, че независимо от срамните атаки на про-имиграционните сили, няма да се поддаваме на изнудване. Ние ще продължим да изпълняваме европейските си задължения и да защитаваме границите на Европа и Унгария в името на нашите граждани.
 
Желая ви добро здраве и много успехи във вашите изключително отговорни задължения.
 
Искрено Ваш,
Виктор Орбан”