Вече три номинации обсъжда пленумът на БСП за водач на евролистата, научи Канал 3. Освен предизвестените за партийния дуел Елена Йончева и Сергей Станишев, за челото на листата е била предложена и самата Корнелия Нинова.

Кандидатурата ѝ е била издигната пред Националния съвет на БСП от Захари Захариев. Социалистът се аргументирал с довода, че ако поведе листата лидерката на партията, ще се преодолее възникналото напрежение около кандидатурите на Йончева и Станишев, които разделиха БСП. Очаква се обаче соцлидерката да си направи отвод.

Самата тя заедно с партийното ръководство номинира Елена Йончева за водач. Йончева е лицето на битката за справедливост, изтъкнала сред аргументите си Нинова. И добавила, че Йончева има най-много номинации от структурите.

Сергей Станишев пък е бил официално номиниран от бившия зам.-председател на партията Димитър Дъбов, който се числи към вътрешната опозиция. Дъбов се е мотивирал с това, че Станишев е подготвен политик, с богат опит, освен че преди всичко е президент на Партията на европейските социалисти /ПЕС/.

Вече близо три часа социалистите обсъждат номинациите си за водач на червената листа за европейските избори на горещ пленум, на който по-рано Станишев призова да бъдат гласувани първите две места в листата, а не само водачът, за да се избегне разделението.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!