Трябва да се запази механизмът, по който минималната работна заплата е определяна като 50% от средната. Това заяви водачът на листата на „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ в Хасково Владимир Маринов пред NOVA.

Според него плоският данък е с изтекла давност и трябва да се мисли за въвеждането на прогресивно данъчно облагане, съчетано с необлагаем минимум.

„Несправедливо е човек с 1000 лв. доход да бъде облаган с 10%, което за него са 100 лв., но те са чувствително важни за бюджета му – и гражданин с 10000 лв. заплата също да бъде облаган с 10%“, смята Маринов. За него основен е въпросът и за разпределението на средствата от бюджета бюджета, след като бъдат събрани данъците.

„БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ подкрепя влизането на България в еврозоната, но тогава, когато има пълна готовност за това. „Не чух и не видях нито една гаранция от изпълнителната власт по отношение на това какво ще се случи с инфлацията, как ще се отрази това на доходите и на каква база ще бъде приравнен лева към еврото. Бързането обикновено никой доникъде не е довело“, каза още Владимир Маринов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!