ГЕРБ има ясна визия за това, което да надгради при едно ново управление. За да продължи икономическото развитие, гарантираме, че няма да променяме данъчната политика. Това каза министърът на финансите в правителството на Бойко Борисов и водач на листите на ГЕРБ в 20-и МИР - Силистра и  24-ти МИР - София град Владислав Горанов по време на среща с бизнеса в Петрич, съобщават от пресцентъра на партията.
„Ще положим всички усилия да запазим сегашната данъчна система. Важно е да продължим борбата с контрабандата, да бъдем критични към работата на митниците и държавата да събира това, което й се полага”, коментира още Владислав Горанов. Той бе категоричен, че предлаганото от опонентите на ГЕРБ прогресивно облагане няма да реши проблемите нито в социалната система, нито другаде.

Според Горанов предвижданото от ГЕРБ отпадане на административната тежест ще подпомогне бизнеса и гражданите. „За изминалата година са издадени 998 000 броя удостоверения за липса на данъчни задължения, за 2015 г. са издадени около 600 000 свидетелства за съдимост. Ще въведем принципа информация, която държавата вече има, да се набавя от самата администрация ”, поясни Горанов. Той подчерта, че това е и една от мерките срещу корупцията.



Горанов бе категоричен, че ГЕРБ ще продължи всичко, което е започнато, но ще насочи фокус и към нови приоритети, какъвто е образованието. „Усилията ни са насочени към учителите и увеличението на техните заплати ”, уточни Владислав Горанов. Според него мерките в образованието са належащи, защото това осигурява квалифицирана работна ръка.

„БСП не са се променили за последните 1-2 години, не се промениха 27 години. Могат да ви обещават всичко и после да забравят. Те са готови да съсипят всеки проект, всяка работеща система. Живеят с мисълта, че държавата им се полага. Затова гласувайте информирано и с разум”, призова Владислав Горанов.

Областният координатор и втора в листата за Благоевградска област Даниела Савеклиева припомни, че преди първия управленски мандат на ГЕРБ е било немислимо строителството на автомагистрала „Струма”. „Тогава поехме ангажимент и този инфраструктурен обект от изключително значение за развитието на региона вече е факт. Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните сгради е полезна не само за живеещите в блоковете, но и за малкия и среден бизнес, ангажиран в нея. Това са факти, които гарантират, че всичко, с което се ангажираме, можем да изпълним”, каза Савеклиева.

Кандидатът за народен представител на ГЕРБ от Петрич Георги Динев припомни, че заради добрата фискална политика при управлението на премиера Борисов град Петрич е  получил допълнително 400 000 лв. за ремонти на ВиК мрежата и още 1,3 млн. лв. за построяването на нов европейски пазар. „Сега обаче служебният премиер Герджиков замрази проекта за довеждащ водопровод на стойност над 2 млн.лв.”, каза кандидатът за народен представител.

Преди представителите на бизнеса от община Петрич досегашният председател на ОбС-Петрич сега кандидат за народен представител Георги Динев пое ангажимент заедно с колегите си от ГЕРБ да направят всичко възможно Общината да си върне Националната спортна база „Цар Самуил”.

„Управлението на ГЕРБ бе балансирано, а като министър на финансите Владислав Горанов успя да намери средства за всички важни секторни политики”, отчете евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков. Той уточни, че справка на Европейската комисия показва, че за 2015 г. България е получила 2,7 млрд. лева по европейски програми и припомни, че преди 2009 г. усвояването на средствата от ЕС е било нищожно. Новаков призова бизнесът от Петрич да подкрепи ГЕРБ с №11 в предстоящите избори на 26 март.

На срещата в присъставаха и кандидатите за народни представители  на ГЕРБ в Благоевградски избирателен район Александър Манолев, Анастасия Попова и Венцислав Хросинков, кметовете на Петрич Димитър Бръчков и на Сандански Кирил Котев.